ROTAMIZ DiJiTAL ”GELECEK”

Dünyanın en güçlü uluslararası kargo uçuş ağına sahip olan ve kıtalar arasında ticaret köprüleri kuran Turkish Cargo, belirlediği hedefler doğrultusunda, iş ortakları ve müşterileriyle güçlü bir iletişim kurarak her daim güvenilir, kaliteli ve etkili çözümler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, “Yılın Hava Kargo Taşıyıcısı” seçilen Turkish Cargo, müşterilerine en kaliteli ve en güvenilir hizmeti vermek için odağını teknoloji ve dijitalleşmeye çevirmiş durumda. Turkish Cargo’nun 2022 hedeflerini aktaran Türk Hava Yolları’nın Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen, ürün ve hizmet kalitelerini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtiyor.

TURKISH CARGO’NUN 2022 HEDEFLERİ

Turkish Cargo olarak oluşturdukları stratejik plan çerçevesinde emin adımlarla büyümeye devam ederek, gelecek vizyonlarını dört ana sütun üzerinde konumlandırdıklarını ifade eden Türk Hava Yolları’nın Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen sözlerini; “Bu bağlamda, dünyanın en iyi 3 hava kargo taşıyıcısı arasına girmeyi ve dünyanın ilk üç hava köprüsünden biri olmayı hedefliyoruz. Vizyonumuz doğrultusunda belirlediğimiz dört ana sütundan biri olan teknoloji ve altyapı liderliği için, yeni mega kargo tesisimiz SMARTIST’te yer alan otomatik depolama sistemleri, artırılmış gerçeklik ve giyilebilir teknolojiler, insansız kara araçları ve robotik süreçler ile en hızlı ve güvenilir teslimatı gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Teknolojik değişim ve dijital dönüşümler neticesinde ürün ve hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Turkish Cargo olarak 334 yolcu destinasyonuna ek, 98 kargo destinasyonu ile toplamda 132 ülkede 349 farklı destinasyona ulaşan uçuş ağımız ile en fazla ülkeye uçan hava kargo markasıyız. Bu liderliğimizi uçuş ağımıza ekleyeceğimiz yeni noktalar ile korumayı, stratejimizin önemli bir parçası olarak görüyoruz.” şeklinde sürdürüyor.

2021 YILINDA SES GETİREN TAŞIMALAR

Geçtiğimiz aylarda canlı hayvan taşımalarına en üst düzeyde özen göstererek at taşıma operasyonlarına bir yenisini daha ekleyen hava kargo markası, 59 tanesi tek seferde olmak üzere 63 adet atı, Şikago’dan İstanbul’a güvenli bir şekilde ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor. Atlar, Şikago’dan İstanbul’a özel olarak tasarlanmış, kaydırmaz zemine ve oval kenarlara sahip 21 stall (özel at ahırı) kullanılarak konforlu bir şekilde getirilirken, uluslararası kurallar gereği yalnız başına taşınmalarına izin verilmeyen atlara, uçuş süresince bakıcıları ve IATA Live Animals Regulation (LAR) sertifikalı çalışanlarının eşlik ettiğini belirten Özen; “Sevimli dostlarımızı Atatürk Havalimanı canlı hayvan odalarında, doğal yaşam koşullarına uygun olarak kısa bir süre misafir ettik. Ekiplerimiz tarafından, kolay hareket imkânı sağlayan özel yükleme kapıları aracılığıyla Türkiye’deki sahiplerine teslim edildiler. 2021 yılının sonlarına doğru yapmış olduğumuz en önemli taşımalardan biri de Türkiye’nin en değerli küresel mobilite markası olma misyonuyla kurulan Togg’un lojistik çözüm ortağı olmamızla birlikte, Türkiye’nin ilk elektrikli otomobilinin Las Vegas’ta (ABD) düzenlenen ve dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olan CES’e taşınmasıydı. Çin’in önemli ekonomi merkezlerinden biri olan Macau’yu da direkt kargo uçuşu yaptığımız destinasyonlar arasına ekledik. Çin’in Guangdong eyaletinde yer alan ve önemli bir turizm ve finans merkezi olan Macau, yüksek teknoloji, e-ticaret, elektronik ve tekstil sektörlerinde de piyasa liderlerine ev sahipliği yapmakta. Airbus A330F geniş gövde kargo uçağımız ile ISL-ALA-MFM-ALA-ISL rotasında hizmet veriyoruz.

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.