İlk üretim çiftlikleri İzmir Kemalpaşa’da kurulan Işık Yumurta, 1985 yılında bir aile şirketi olarak sektöre giriş yapıyor. Yumurta üretimine günde 20 bin adet kapasiteyle başlayan şirket, bugün günlük 1 milyon 200 binlere ulaşan üretim kapasitesiyle sektörünün başarılı isimlerinden. Gıda güvenliği ve insan sağlığına verdiği önemle kendi ürettiği yemlerle tavuklarını besleyen Işık Yumurta, teknolojiyi ve yeni pazarları sürekli takip ederek hizmet ve kalite anlayışından ödün vermeden büyüyor. Işık Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Akdan hem şirketin kuruluş öyküsünü bizlerle paylaştı hem de sorularımızı yanıtladı.
Günümüzün en zor ve riskli işlerinden biri olmasına rağmen kurulduğunuz günden bu yana sürekli büyüyen bir şirketsiniz. Bizlere, Işık Yumurta’nın kuruluş öyküsünü anlatır mısınız? Bugün geldiğiniz noktayı ve başarılarınızı neye bağlıyorsunuz?
1975 yıllarında sepet ile yumurta satarak başlayan yolculuğumuz, tedarik ve satış alanındaki işlerin pa- zar, servis ve marketlere ürün dağıtımı ile günden güne büyüdü. 1985 yılında Kemalpaşa Armutlu’da kurduğumuz ilk üretim çiftliğimizde günde 20 bin adet yumurta üretiyorduk. Üretimimiz beş yıl içerisinde günlük 100-120 bin adet bandına ulaşırken, aynı zamanda ticari kısımda da faaliyetlerimiz hızla devam etti. 2000’li yıllarda günlük 600 bin yumurta üretim kapasitesine ulaştık ve Armutlu’daki tesisimizden şu an bulunduğumuz; yine Kemalpaşa’da yer alan Bağyurdu lokasyonundaki tesisimize geçiş yaptık. Burada günlük 1 milyon 200 binlere ulaşan kapasitesiyle üretim tesisimizi devreye aldık. Halihazırda üretim kapasitemiz artarak devam etmekte. Şu an aylık net 30 milyon yumurta üretimi gerçekleştiriyoruz.
Değerli okuyucumuz,
Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.