“ÖNCELİĞİMİZ BENZERSİZ MÜŞTERİ DENEYİMİ YARATMAK”

Köklü geçmişiyle sektörünün güçlü şirketlerinden Coldwell Banker çatısı altında güven ve dürüstlük ilkeleriyle hizmet veren Coldwell Banker Plus Gayrimenkul başarılı yolculuğunda hızla ilerliyor. Disiplinli iş yönetimi ile teknolojiyi ve mevzuattaki tüm değişiklikleri yakından takip eden şirketin merkezinde müşterileri yer alıyor. Yüksek sinerjiye sahip ekibi, dinamik yapısı ve yeniliklere açık vizyonuyla sektörüne öncülük eden şirketin en önemli amacı her zaman en doğru hizmeti vermek. Business Türkiye okuyucuları için sorularımızı yanıtlayan Coldwell Banker Plus Gayrimenkul Kurucusu Beste Akçıl, bizlere şirketin işleyiş bilgilerinin yanı sıra, sektörü bekleyen gelişmeleri de aktarıyor.

Başarılı işlere imza atan Coldwell Banker Plus Gayrimenkul’de devam eden kariyer yolculuğunuz ve ofisiniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Geçmişte farklı sektörlerde kazandığım tecrübelerimi gayrimenkul sektöründe yükseltmeyi ve geliştirmeyi tercih ederek kariyerime 2010 yılında kurumsal bir gayrimenkul firmasında danışman olarak başladım. Sektöre girdikten sonra yıllardır aradığım işin gayrimenkul sektörü olduğunu anlayarak bu alanda en iyi hizmeti vermek adına Mavişehir’in merkezinde Coldwell Banker Plus Gayrimenkul’ü kurdum. Kuruluşundan bu yana Coldwell Banker Plus Gayrimenkul olarak yüksek sinerjiye sahip ekibimiz ile birlikte sayısız ödüle ve başarıya imza attık. Coldwell Banker Plus Gayrimenkul ekibi, her biri alanında uzman, eğitime ve gelişime önem veren, müşteri ve ihtiyaçlarını doğru ve yerinde analiz ederek müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutan, hızlı sonuca odaklı profesyonellerden oluşuyor. Temel amacımız, her zaman olduğu gibi etik değerlerimiz doğrultusunda planlı ve disiplinli iş yönetimi ile teknolojiyi ve mevzuattaki tüm değişiklikleri yakından takip ederek müşterilerimize en iyi hizmeti vermek. Bu doğrultuda bizim için gerçekten ağır basan, her zaman müşterilerimizin memnuniyeti ve güvenidir.

Gayrimenkul sektöründe karar kıldıktan sonra Coldwell Banker’ı seçme nedenleriniz neler oldu?

Coldwell Banker, gayrimenkul yatırım danışmanlığı konusunda dünyanın en köklü, 1 numaralı ve ilk kurumsal şirketi. Aynı zamanda en değerli yatırımlara danışmanlık yapan bir marka. Yüzyılı aşkın bir deneyim ve sisteme sahip. Satış ve ciro bazında en yakın rakibinin 4 katı büyüklüğünde. Marka büyüklüğünün yanı sıra şahsım adına Coldwell Banker’da olmamın en önemli nedenlerinden biri de Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş’tır. İşine olan tutkusu ve vizyonuyla elde ettiği başarılar bu kararı almamda etkili oldu. Gökhan Taş ve Coldwell Banker Türkiye ekibi ile aynı çatı altında olmaktan her geçen gün daha çok gurur duyuyorum. Her biri tutkulu ve kendini işine adamış insanlar. Coldwell Banker dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlı ve sağlam adımlarla büyüme sağladı. Bu başarının bir parçası olmak harika bir duygu.

Coldwell Banker Plus ve ekibinizin işleyişi nasıl? Hangi özelliklerinizle öne çıkıyorsunuz?

Sektöre hakim, çok çalışan, disiplinli ve güvenilir gayrimenkul danışmanları olan, müşterisini dinleyen, müşterisinin menfaatini her zaman ön planda tutan, değişen piyasalarda hızlı harekete geçen, strateji geliştiren, sonuca odaklı ve yüksek seviyede hizmet veren bir ofisiz. Misyonumuz, müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutup, istikrarlı ve güvenilir hizmet vermek. Müşterilerimize bizi seçerek “doğru seçim” yaptıklarını hissettirmek, uzun süreli bir ilişkinin başlangıcı. Bunun bilincindeyiz. Her müşteri farklı ve farklı alışkanlıklara, ihtiyaçlara sahip. Bu durumda müşteri bağlılığını sağlamak için her müşteriye göre farklı yaklaşım biçimleri geliştiririz. Tam olarak bu yüzden Coldwell Banker Plus Gayrimenkul’ü diğerlerinden ayıran en büyük ayrıcalığı sadakatli müşterilere sahip olması.

Sektör dinamiklerini yakaladığı yüksek sinerjiyle yöneten bir şirket olarak, genel anlamda yaklaşımlarınızı anlatır mısınız?

Coldwell Banker Plus Gayrimenkul olarak, müşterilerimizi doğru analiz etme ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri konusunda çok hassas davranıyoruz. Aldığımız kurumsal eğitimler, deneyim paylaşımlarımız, müşteriyi anlama, analiz etme ve ihtiyaçlarını belirleme konusunda tüm ekibimize oldukça fayda sağlıyor. Ekiplerimiz, düzenli eğitimler sayesinde bilgi ve yetkinlik kazanıyor. Bazen müşterilerimizin bile fark edemediği, görünenin ardındaki gerçek ihtiyaçları keşfedebiliyor, doğru pazarlama yöntemleriyle onlara yatırım danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Bunlar bizi diğer firmalardan farklı kılan özelliklerimizden sadece birkaçı. Önceliğimiz, her zaman müşterilerimize doğru hizmeti verebilmekten geçiyor.

Önümüzdeki döneme dair hedeflerinizi öğrenebilir miyiz? Öncelikleriniz neler olacak?

Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız, hiçbir yere varamazsınız. Biz de bu doğrultuda her yıl ofis hedeflerimizi ve stratejilerimizi belirleyerek hareket planlarımızı hazırlarız. Yönetim olarak ekibimizi geliştirmek, her birinin bölgelerinde ya da alanlarında gerçek bir uzman olmalarını sağlamak ve pazar payını büyütmek öncelikli hedeflerimizden. En büyük gayemiz, bizim için çok değerli olan her zaman kazandığımız “Müşteri Memnuniyeti” ödülümüz. Daima “önce müşteri” diyerek onları önceliklendirmek, bizim ofis kültürümüz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etik değerlerimiz doğrultusunda, plan ve disiplinli iş yönetimimizle teknolojiyi ve mevzuattaki tüm değişiklikleri yakından takip ederek müşterilerimize en iyi hizmeti sunup, sadece kendimizle yarışarak hedeflerimize ulaşacağız.

Gayrimenkul sektörünün etkin isimlerinden biri olarak 2024 yılına dair sektör öngörülerinizi alabilir miyiz?

Gayrimenkul sektörü uzun yıllardır ülke ekonomisini büyüten ve harekete geçiren bir sektör. Son yıllarda değişen yaşam koşulları ve yabancı göçü gibi birçok faktörün etkisiyle oldukça büyüme sağladı. Bununla birlikte konut satış ve kira rakamları da hızlı şekilde arttı. 2023 yılında ekonomideki daralma, alım gücünün azalması ve krediye erişimin kısıtlanması gibi faktörler konut satışlarının azalmasına sebep oldu. Mevduat faiz oranlarının artışı, kredi kısıtlamaları sektörü sekteye uğratsa da kira artışları, barınma ihtiyacı ve paranın bankada durarak orta vadede değer kaybettiği gerçeği ile ihtiyaç sahibi alıcı ve satıcılar alım satım yapmaya devam etti. Yatırım amaçlı gayrimenkul alımları azalsa da durmadı. Konut dışında insanlar arsa, tarla ve ticari mülklere de yöneldi. 2024 yılının da bu açılardan 2023 yılına benzer bir yıl olacağını düşünüyorum.

Ülke ekonomilerinden ve fiyat dalgalanmalarından oldukça tetiklenen sektörün önümüzdeki dönemde tüm bu faktörlerden alacağı etkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mali politikalara bağlı olarak biraz daha iyimser bir tablo göreceğiz. Piyasanın gereği arz ve talep dengesini yine fiyatlar oluşturacak. Ciddi bir barınma sorunu yaşandığı için bu yılın da 2023’e benzer bir yıl olması dolayısıyla piyasanın ana aktörü yine konut olacak. Özellikle dar ve orta gelirlilere yönelik ürün geliştirilmesi çok büyük ihtiyaç. Bu konuda çözümler üretilmesi gerekiyor. Örneğin, kentsel dönüşüm ve ucuz konut projeleri gibi. Yatırımcının elindeki birikiminin, enflasyon karşısında erimesinin önüne geçme dürtüsü, alacağı gayrimenkulün kira getirisi yanı sıra enflasyondan daha fazla değer artışı sağlaması düşüncesi, güvenli liman olarak bilinen gayrimenkul yatırımlarına yönelmesine sebep olacak. Yatırımcılara önerim, enflasyondan en az etkilenmek ya da en çok faydayı sağlamak için zaman içerisinde değerlenecek, değeri alternatif yatırım araçlarına göre artacak gayrimenkullere yatırım yapmaları. Bunun için de mutlaka profesyonel bir gayrimenkul danışmanından destek almaları. Her ne olursa olsun gayrimenkul daima güvenli liman. Dünya genelinde enflasyon endişeleri güvenli limanlara her zaman ilgiyi artırır.

COLDWELL BANKER PLUS’TAN FARK YARATAN 3 TEMEL UNSUR

• En üst düzeyde müşteri memnuniyeti
• İstikrarlı ve güvenilir hizmet anlayışı
• Etik değerleri ve dürüstlük ilkesinden taviz vermeyen
bir ekip

COLDWELL BANKER PLUS’I

• Konut
• Lüks Konut
• Ticari Gayrimenkul
• Kiralık-Satılık Portföy Yönetimi
• Proje Satış
• Arsa-Arazi
• Kentsel Dönüşüm
• Hukuki Destek

Değerli okuyucumuz,

Bu haberin detayını Business Türkiye dergisinde bulabilirsiniz.